Varstvo otrok Mišek – mnenja staršev

maja-anzeKot vse starše, je tudi naju skrbelo, kje bova našla primerno varuško za najino Elo, saj vrtca v Ljubljani nismo dobili. Po srečnem naključju, sem našla našo Slavi. Dobili smo se nekaj mesecev pred predvidenim vstopom v varstvo, kjer smo se spoznali in tudi videli na kakšen način dela. Takoj ob prvem stiku sva začutila tisto “ta pravo energijo”, ki naj bi jo imela vsaka varuška, saj je energična, dobrovoljna, prijazna in vedno nasmejana. Videlo se je, da jo imajo ostale deklice zelo rade. Tako sva se odločila, da tudi midva najino deklico zaupava Slavi. Odločitev je bila pravilna in kar težko mi bo, ko bo jeseni premeščena v javni vrtec.

V skupino se je Ela hitro vključila, se kmalu naučila sama jesti, zelo hitro je začela govoriti, ko sva jo začela odvajati od pleničke, nama je prišla nasproti in pomagala, ravno tako pri dudi …  Vsako jutro Ela z veseljem gre k Slavi in tudi ko pridem po njo, je dobre volje in običajno noče takoj domov in se mora še malo poigrati.

Slavi je otrokom vedno na voljo, se z njimi igra, poje pleše, telovadi … Zna jih potolažiti in objeti, kadar to potrebujejo, nauči pa jih tudi kaj je prav in kaj ni. Zelo se potrudi tudi pri hranjenju, da imajo otroci kvalitetno in raznoliko hrano in pa tudi, da so siti. Poskrbi, da so otroci čisti, previti, zadovoljni, siti in veseli. Vedno pa si vzame tudi čas za nas starše in pove vse, kar nas zanima. V 9 mesecih, kar je najina deklica pri Slavi, je bila zelo malo bolna in tudi smrkava ni bila kaj dosti. Resnično poskrbi za dobrobit naših sončkov in za njih poskrbi tako dobro, kot bi poskrbele me mamice. Zato sem tudi vsak dan mirna v službi in me ne skrbi, kaj se dogaja. Vem, da bo Slavi dobro poskrbela za Elo v vseh pogledih. Če bi se odločala še enkrat, bi se ponovno odločila za Slavi.

Maja in Anže

jana-blazHčeri so pri 4 mesecih diagnosticirali hipersenzibilno motnjo. Zaradi nje je imela panične napade ob vsakem stiku z novim človekom, z novim okoljem, praktično z vsakim novim dražljajem.

Po preteku porodniške sem se zelo bala, da je ne bom mogla dati v varstvo zaradi njenih strahov. Slučajno sem na internetu našla Slavi, dobili smo se in moja hči jo je takoj vzljubila.
Slavi je znala prisluhnit vsem njenim strahovom in moja hči se v varstvu vidno zelo dobro počuti. In tudi jaz sem mirna ker vem, da je v dobrih rokah. Zelo smo srečni, da smo spoznali Slavi in jo res toplo priporočamo.
Jana in Blaž Švigelj

BrinaTako kot verjetno vsi starši sva se tudi midva srečevala z dvomi in strahovi, ko sva za hčerko Brino iskala varstvo. Vrtca v Ljubljani namreč nismo dobili. Varstvo Mišek sva našla na seznamu Ministrstva za šolstvo in presenečeno ugotovila, da je od našega doma oddaljeno le 3 km.

Že po prvem srečanju s Slavi sva oba takoj vedela, da je to pravi kraj za Brino, saj je Slavi delovala zelo sproščeno, odprto in iskreno. Bila pa je tudi zelo odločna in malo stroga, kar nama je bilo še posebej všeč, saj sva tako vedela, da bo najina hčerka pri njej v dobrih rokah.

Brina je bila stara eno leto, ko sva jo oddala v varstvo in se je v skupinico vključila brez problemov. Že kmalu po tem je znala samostojno jesti, sedaj se zna že obleči in obuti in za to je najbolj zaslužna ravno Slavi. Vsak dan, ko pride domov, si Brina prepeva kakšno novo pesmico ali pa razlaga o novi pravljici, ki jim jo je Slavi prebrala.

Brina je pri Slavi že drugo leto in je zelo zadovoljen, vesel in bister otrok. Še posebej pa sva zadovoljna midva, saj naju ne skrbi, kaj se dogaja z najino hčerko medtem, ko sva v službi. Slavi in njeni družini popolnoma zaupava in nikakor nama ni žal, da sva ji oddala hčerko v varstvo, niti nama ni težko ko je potrebno plačati račun, saj se zavedava, da je varstvo in vzgoja otrok zahtevna in odgovorna naloga. Slavi se našim otročičkom posveča z največjim veseljem in veliko energije. Vedno, ko popoldne prideva iskat Brino, je Slavi nasmejana in pripravljena na pogovor.
Simona in Jaka

LukaV varstvo Mišek smo vstopili po negativni izkušnji iz zasebnega varstva, zato smo bili obdani s strahom, ko smo se odločili za menjavo. Že po 14 dneh v Mišku smo bili priča, da je bila menjava varstva pravilna odločitev. Otrok je zopet postal vesel, odprt, miren in zadovoljen. Že zjutraj je odhajal v varstvo s takim veseljem, da smo kar težko verjeli.

Varuška Slavi je ženska na mestu. Vsak starš si želi za svojega otroka takšno varuško – zna jih objeti, potolažiti, vedno je nasmejana in dobre volje, jih pa tudi nauči, kaj je prav in kaj ne. Malčki jo imajo zaradi tega zelo radi.

Otroci imajo na voljo veliko igral in večino časa preživijo zunaj, kar se mi zdi zelo pomembno. Velik poudarek namenjajo kvalitetni prehrani, spalnica je ločena, tako da imajo tudi otroci, ki potrebujejo več spanja, zagotovljen mir. Otroka sem dobila domov vedno previtega in sitega ter dobre volje.

Dejstvo, da sem rezervirala prostor za drugega otroka že med nosečnostjo, pove, kako neizmerno zadovoljna sem s varstvom Mišek in kako hvaležna sem Slavi. Vsem, ki iščete varstvo toplo priporočam, da se odločite svojega otroka zaupati v varstvo Mišek.”
Andreja B. Žvanut

Tudi našega otroka je razvajala varuška Slavi. Vsako jutro sem veselega odložila pri njej, popoldne pa zadovoljnega odpeljala domov.

Ker smo imeli negativne izkušnje iz prejšnjega varstva, nam je veliko pomenilo, da se je naš fantek hitro vključil v novo okolje brez težav, čemur je vsekakor pripomogla prijaznost in strokovnost varuške Slavi.
Naš otrok se je pri njej počutil kot doma – veliko se je igral na svežem zraku, bil je sit, nikoli ni imel rdeče rite in celotno okolje je nanj vplivalo zelo pomirjajoče. Velikokrat sem pomislila na to, da bi varstvo Mišek privoščila vsakemu otroku.
Sabina B.

AleksanderZ možem sva želela najinega enoletnega sina vključiti v manjšo skupino, zato sem bila vesela, da sem našla Slavico in njeno varstvo Mišek. Aleksander se je zelo hitro navadil na otroke v skupini. Zjutraj z veseljem odhaja k Slavici in doma pogosto govori o drugih otrocih iz varstva.

V varstvu je bolj priden kot doma: hitreje zaspi, rad deli poljubčke varuški Slavici, se veliko smeji, je zelo živahen in poje stvari, ke jih doma sploh ne bi – npr. špinačno juho. Bolan je zelo malo, kar je velika prednost manjše skupine. Splošno znano je, da delodajalci postrani gledajo mame, ki imajo bolniško zaradi bolezni malih otrok.

Z možem nama je zelo všeč, da so veliko na svežem zraku. V miselnih igrah pa razvija svoj intelekt, tako da skoraj vsak dan prinese novo idejo ali besedo in nama pravi: “Mami, glej!

Zelo neradi ga bomo vključili v sistem državnih vrtcev. Najraje bi ga pustili kar pri Slavici.
Mirjana in Predrag Višnikar Ivić, prof.

Komu zaupati svojega otroka, je verjetno ena najtežjih odločitev. Mojega sina je, po vrnitvi v službo, najprej pazila ena od babic. Od sodelavke pa sem izvedela za zlata vredno varuško iz Bizovika.

Že po prvem srečanju sem imela zelo dober občutek in ni minilo dosti časa, ko je bil naš Anže že v prijetni skupinici otrok v varstvu gospe Slavi. Glede na to, da je imel do nedavnega še hudo alergijo na kravje mleko, mi je bilo še dosti težje preprosto zaupati, da ne bi prišel v stik s kakršno koli hrano, ki mleko vsebuje. Enostavno sem morala verjeti in izkazalo se je, da je bil vstop v varstvo pri Slavi prava odločitev.

Tudi kasnejša vključitev v vrtec je potekala brez težav – manjša skupina otrok se je pokazala za zelo pozitiven prehod. Skratka, gospa Slavi je zelo srčna oseba in res zna delati z otroki. Tudi drugega otroka bom, po končanem porodniškem dopustu, zagotovo zaupala prav njej, če bo le imela prostor.
Anja

marijana-markoskanja varstva sva se lotila zelo premišljeno in sva si temu primerno vzela čas. Odločala sva se med tremi opcijami in sicer: javni vrtec, varstvo na lastnem domu in privat varstvo na domu varuške. Prepričana sva bila, da je javni vrtec najboljša rešitev, saj je otrok deležen socializacije. Na srečo naju je pediatrinja še pravočasno opozorila, da temu in tako. Do tretjega leta priporočajo privat varstvo v manjših skupinah (zaradi odpornosti otroka). In tako sva začela bolj intenzivno raziskovati okoliška privat varstva. Škoda se mi zdi izgubljati besede s tem, čemu vse sva bila priča. Potem pa prideva k Varstvo Mišek. Odlična lokacija, urejena okolica in Slavi. Tako prijazna, nasmejana, polna energije. Nina je šla takoj k njej v naročje. V trenutku sva vedela, da sva našla varstvo za najino punčko. Uvajanje je potekalo brez težav in še danes gre vsak dan z nasmehom v varstvo.

Naj se dotaknem še malo osnovnih pogojev, ki so za vsakega starša še kako pomembni: hrana – dnevno jo dostavljajo iz okoliškega vrtca in je zelo raznolika in zdrava; igranje na zraku – če le vreme dopušča se otroci igrajo zunaj na vrtu (za varnost je super poskbljeno); notranji prostori so prav tako otrokom zelo prijazni in imajo res veliko igrač. Najin otrok pa je deleže tudi tistega najpomembnejšega, bližine, objema in crkljanja, ko to potrebuje.

Na koncu naj povem, da ne najdem niti ene slabe strani varstva pri Varstvo Mišek in da ne jaz, ne mož, niti Nina :) ne obžalujemo te odločitve. Marijana in Marko Evđenič

Ko sem iskala varstvo za svojo hčerko Laro, sem po priporočilu dolgoletne prijateljice in sodelovke šla na sestanek k Slavi. Že ob prvem srečanju sem dobila zelo dober vtis in sem jo brez pomislekov izbrala za varuško moje hčerke. Moja odločitev se je izkazala za pravilno, saj smo s Slavi zelo zadovoljni.

Vidi se, da ima rada otroke in otroci imajo radi njo. Otroci pri njej niso »številke« in prav lahko rečem, da imam občutek, da jih ima rada kot lastne vnuke in vnukinje, kar jim izkazuje tudi z objemi in veliko pozornosti. Uvajanje je potekalo brez težav in Lara se je hitro navadila novega varstva. Tam je velikokrat še bolj pridna kot doma, sploh kar se tiče spanja in hranjenja.

Slavi razporedi otroke po sobah tako, da drug drugega čim manj motijo in jim s tem zagotovi kakovosten spanec. Lara tako tam velikokrat spi vsaj dve uri ali pa celo dobre tri, kar je doma prava redkost. To se vidi tudi po tem, da je po prihodu nazaj domov spočita in polna energije. Slišala sem, da je podobno tudi pri ostalih otrocih.

Slavi pa se tudi zelo trudi s hranjenjem otrok, kar nam še posebno veliko pomeni. Lara je namreč že od nekdaj zelo neješč otrok, ki med drugim še zelo počasi je, zato nas je zelo skrbelo, ali bomo našli varuško, ki si bo vzela čas zanjo in za njene obroke. Slavi se je izkazala za res pravo izbiro, saj si res vzame čas. Hrano dobivajo iz sosednjega vrtca in ko vidi, da je v hrani kaj takega, kar Lara noče jesti, prilagodi in Lara bolj z veseljem je. Zaradi problematične hranjenja, ki izvira že od doma, Lara ves čas pri hranjenju rabi neko dodatno motivacijo (igračke) in Slavi je uspelo, da je začela jesti tudi brez vseh teh dodatnih iger zraven. Tudi količinsko vedno bolj je, kar nas zelo veseli in se tudi pozna na njeni teži, ko končno ni več tako suhljata, kot je bila.

Pri varstvu nam je tudi zelo všeč, da so veliko zunaj na svežem zraku, imajo lep vrt, igrala in nasplošno je okolje lepo, mirno in domače. Skratka Slavi je res super varuška in bi jo iz srca priporočala tudi ostalim. V vsem tem času sem se tudi zbližala z njo in mi je kot prava prijateljica in mi bo prav težko, ko Lara ne bo več pri njej in jo bom morala dati v vrtec.Nina

tina-gregaNajini princeski gresta z največjim veseljem k Slavi in vedno naju pričakata polni energije in širokim nasmehom.

Veliko časa preživljajo na travniku ob hiši, kjer se igrajo in počnejo vragolije.

Topel dom, prijaznost, skrbnost, zanesljivost in pozitivna energija so vrline naše Slavi. Toplo priporočam, saj za njih poskrbi kot bi tudi mamica.Tina in Gregor